Hobby is werk

"Hoe mooi is het om van je hobby je werk te kunnen maken. Mij is het gelukt. Ik doe niets liever. Muziek is m'n leven en ik vind het super dat ik er m'n brood mee verdien."

Les aan huis

"Ik zoek het kind achter de leerling. Vandaar dat ik ook het liefst aan huis les geef. Want thuis is ie in z'n vertrouwde omgeving."

Zonder dwang

"Oefenen moet leuk blijven. Ik geef les zonder dwang, je moet leerlingen geen dingen laten doen die ze niet leuk vinden. Want dan wordt het moeten en is de lol er snel af."

Samenspel

"Ik wil een kind/leerling leren wat muziek allemaal kan betekenen, wat het met je kan doen, ook op latere leeftijd. Het samenspel is daar onderdeel van. Iets langzaam opbouwen tot een mooi resultaat. Dat stimuleert ook om door te gaan met oefenen. Want leren is proberen en proberen is leren."

Respectvol

"Ik zie de piano als m'n vriend. Daar sla ik niet op maar ben er lief voor. Kan m'n emoties bij hem kwijt. Hij is er altijd voor mij. Daarom behandel ik hem respectvol. Zo leer ik het m'n leerlingen."

Wereldtaal

"Muziek is een wereldtaal. Iedereen spreekt het en niemand kan zonder. Door muziek word je socialer. En samen spelen verbindt."

bvb.jpg